Experimenterende Danske Radioamatører
i Nyborg, OZ2NYB/OZ2GBW
vil den 20. - 21. august 2005
operere fra 2 fyr.

Romsø, OZ2NYB/LH


DEN-033
FY-008
EU-172
QRV FONE på:
80 m. 3.725 MHz. LSB
40 m. 7.075 MHz. LSB
20 m. 14.225 MHz. USB
Lokal freq. 145.250 MHz.
Knudshoved, OZ2GBW/LH


DEN-020
FY-001
EU-172
Igen i år vil radioamatørene i Nyborg lave radiokontakt til andre fyrtårne og fyrskibe fra hele verden, vores placering er den gl. fyrmesterbolig ved Knudshoved. Læg jeres vej forbi, alle er velkommen. Lørdag er vi på pladsen og kan tage imod jer fra kl. 9:00 - 22:00. Søndag fra kl. 9:00 - 14:00, herefter begynder vi at pakke sammen. På Romsø vil vi selvfølgelig også gerne vise hvad vi laver.

Vær med i FYR-Weekenden, ILLW
The International Lighthouse and Lightship Weekend er en knopskydning på OZ7DAL FYR-Weekenden afholdtes den 3. weekend i august, første gang var i 1997. Den blev lynhurtigt en verdensomspændende aktivitet. På alle kontinenter er radioamatører QRV fra skibe og tårn. Flere steder sker det med stor velvilje fra myndighederne, som denne ene weekend om året tillader aktivitet fra fyr, som ellers ikke er tilgængelige. Se her hvor mange der er tilmeldt på international plan

Avisartikel fra Fyens Stiftstidende:
Radioamatører på fyrsnak
Af Tom Brehm ØSTFYN:
Eksperimenterende Danske Radioamatører fra det østfynske område deltager i dag og i morgen i et verdensomspændende arrangement. De indtager nemlig fyrtårne og fyrskibe, hvorfra de så tager radiokontakt til hinanden. Fyrweekend kalder radio-amatørerne det store arrangement, og i Nyborg stiller bl.a. kasserer i den østfynske radioamatørforening Leon Johannessen op sammen med en halv snes andre medlemmer af den østfynske radioforening, der tæller 42 medlemmer. - Vi har fået lov til at indrette vores sendefaciliteter i den gamle fyrmesterbolig på Knudshoved, men der bliver også en sendestation ved fyrtårnet på Romsø, fortæller Leon Johannessen og gør i samme åndedrag opmærksom på, at alle interesserede er meget velkomne til at aflægge besøg for at se, hvordan radioamatørerne arbejder. Langt over 300 fyrtårne og fyrskibe over hele verden vil i dag og i morgen være bemandet med radioamatører, og så går det ellers ud på at komme i kontakt med så mange som muligt af radioamatører over hele verden. Hvis man er rigtig heldig og dygtig, så kan det udløse et meget eftertragtet diplom. Traditionen med en fyr-weekend startede i 1997 i Ebeltoft.

Opdateret 7. marts 2016 OZ3TQ